Het verhaal achter Elena & Company | Nieuws


Valerie van den Berg, oprichter van Elena & Company

Hi, nice to meet you!

Mijn naam is Valerie van den Berg en ik ben het gezicht achter Elena & Company!

Fun fact: Mensen gaan er vaak van uit dat ik zelf Elena heet en mijn bedrijf naar mezelf vernoemd heb. Maar in feite zijn mijn mama en haar mama de inspiratie geweest voor de naam Elena & Company.

Ze heten namelijk allebei Helena en toen ik tijdens mijn bacheloropleiding op Erasmus in Spanje was, heb ik mijn (online) magazine Elena Magazine opgericht.

Elena is dus de Spaanse versie van Helena, zodat ik hier ook mijn liefde voor Spanje in kwijt kon. Later is uit Elena Magazine mijn overkoepelende bedrijf Elena & Company ontstaan.

Elena & Company is opgericht in oktober 2015, om in bijberoep als grafisch ontwerper en communicatiemanager aan de slag te kunnen gaan. Sinds die tijd heb ik voornamelijk voor bedrijven gewerkt, die bij mij terecht kunnen voor het ontwerp of een update van hun huisstijl en het beheren van hun externe communicatie.

Maar ook particulieren kunnen beroep doen op mijn diensten als grafisch ontwerper, bijvoorbeeld voor geboortekaartjes en trouwuitnodigingen. 

Een paar jaar geleden ben ik ook begonnen met het verkopen van postkaartjes die ik zelf ontworpen heb, met de 'A Little Note'-serie als eerste producten!  Later heb ik ook verschillende prints en bedrukt textiel aan dit rijtje toegevoegd.

A Little Note No°1 A Little Note No°2

Ondertussen begon het idee voor de cadeauboxen te groeien. Ik vond het altijd al heerlijk om cadeaupakketjes samen te stellen voor allerlei gelegenheden, maar tegelijk merkte ik ook dat heel veel mensen het helemaal niet leuk vinden om cadeaus te kopen voor anderen. Sterker nog, op zoek gaan naar een geschikt cadeau is blijkbaar voor veel mensen een bron van stress. En daar wou ik maar al te graag iets aan doen!

Op 26 april 2021 heb ik dan het officiële startschot gegeven voor de verkoop van de cadeauboxen, met moederdag als eerste grote launch. 

In de tussentijd bleef het echter kriebelen om méér te doen dan enkel een webshop, waardoor ik me in het najaar van 2021 heb ingeschreven voor het Proefatelier-traject van de Stadsfabriekjes, om 6 maanden lang een pop-up uit te baten in de Molenstraat in Genk. 

Na een (korte) selectieprocedure werd mijn aanvraag dan ook goedgekeurd 🎉 
Het echte avontuur kon nu van start gaan! 

Half november ben ik in sneltreinvaart begonnen met de voorbereidingen, nadat ik een prachtig pand had gevonden in de Molenstraat, recht tegenover kattencafé Mau (zeker eens gaan bezoeken trouwens!)

 

En als ik zeg sneltreinvaart, bedoel ik ook echt sneltreinvaart, want een kleine maand later, op 12 december 2021, gaf ik het startschot voor de Elena & Company Pop-up Shop! 

 

Die 6 maanden zijn echter omgevlogen! Het was heerlijk om een groot eigen atelier te hebben waar ik mijn eigen producten maak, om "in real life" contact te hebben met mensen, om de etalage en de inrichting telkens te veranderen, om "winkeltje te spelen" zoals ik het zelf een beetje gekscherend noemde. 

Mensen vragen mij vaak wat er nu gaat gebeuren met Elena & Company. 

De webshop blijft sowieso bestaan en zal steeds aangevuld worden met nieuwe thema's voor de cadeauboxen en nieuwe losse producten. 

Zal er nog een fysieke winkel in het verschiet liggen? Niemand weet (gelukkig) wat de toekomst brengt, maar zeg nooit nooit! 


Laissez un commentaire


Veuillez noter que les commentaires doivent être approuvés avant d'être affichés